Telefoonnummer

+31 6 44 678 141

E-mail

info@zenmoments-absdale.nl

Openingstijden

Op afspraak

Complementaire Zorg is zorg die naast de reguliere zorg gegeven wordt. Deze vorm van zorg gaat uit van een holistische benadering waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat.
Complementaire zorg kan vermindering geven bij klachten zoals pijn, misselijkheid, braken, angst, vermoeidheid, stress en slaapproblemen. Daarnaast richt complementaire zorg zich vooral op het bevorderen van ontspanning en comfort.
Er worden verschillende methodes gebruikt om complementaire zorg te geven, na overleg wordt er gekeken welke vorm van zorg het meeste geschikt is in jouw situatie.

Ook in de stervensfase  kan het inzetten van één van de mogelijke interventies rust en welbevinden brengen. Ook het verminderen van specifieke klachten zoals misselijkheid, onrust etc. kunnen  in deze fase  opgepakt worden.

Aromazorg:
Etherische oliën hebben invloed op het lichaam en de psyche.
Aromazorg kan worden ingezet bij angst, spanning, onrust, depressie, pijn, infecties of ademhalingsproblemen. Door het klachtgericht inzetten van etherische olie kan er ontspanning en comfort ontstaan.
Het inzetten van etherische olie (of een samenstelling) wordt gedaan na een intake gesprek, waarbij de behoefte van de ontvanger centraal staat. Ook contra-indicaties kunnen hierbij een rol spelen, evenals afkeer van bepaalde geuren. Deze vorm van zorg is zo specifiek dat deze alleen na een intakegesprek ingezet kan worden.

Hand- en/of voetmassage:
Een eenvoudige hand- of voetmassage kan veel ontspanning brengen, zeker als dit gecombineerd wordt met etherische olie naar klacht of keuze.

Ontspanningsoefeningen:
Deze oefeningen hebben als doel meer rust in het hoofd te geven. Ontspanningsoefeningen helpen bij het verminderen van stress, pijn, angst of slaapproblemen. Maar ook ademhalingsoefeningen kunnen verlichting geven bij benauwdheidsklachten. De oefeningen zorgen ervoor dat je je rustiger en ontspannen gaat voelen, ondanks de omstandigheden. Deze oefeningen zijn op internet te vinden, maar in sommige situaties is de aanwezigheid van een deskundige wenselijk.